Spelletjes

Raad de omvang van de buik

Benodigdheden: schaar, meetlint of touwtje
Laat elke vrouw de draad of meetlint knippen op een lengte waarvan zij denken dat deze perfect zou passen rondom de buik van de aanstaande mama. Nadat iedereen een lengte heeft afgeknipt gaan we passen. Geef een prijs aan degene die het dichtste bij zit!


Zeg geen “BABY”

Benodigdheden: touwtje, veiligheidsspelden
Bij binnenkomst krijgt iedereen een touwtje om met daaraan 10 veiligheidsspelden. 
De regel is dat iedereen die nu het woord "BABY" zegt tijdens de babyshower een veiligheidsspeld moet geven aan degene die het opviel. Degene met de meeste veiligheidsspelden aan het einde van de babyshower wint een prijs.


Wat wordt het?

Benodigdheden: kraskaarten jongen/meisje
Het spel kan op twee manieren gespeeld worden.
Dit spel kan door de aanstaande mama aangeboden worden als zij het geslacht wil vertellen. Zij kan de gasten een kraskaart aanbieden en de gasten tegelijk de kaarten laten open krassen of je mixt de kraskaarten door elkaar en iedere gast mag een kaartje pakken. Diegenen die het juiste geslacht heeft gekrast krijgt een klein cadeautje. U kunt natuurlijk ook maar 1 kaartje van het juiste geslacht tussen de andere kaartjes stoppen. 


Hoeveel babyproducten kan je opnoemen

Benodigdheden: pen, papier, kookwekker.
Binnen 5 minuten moet iedereen zoveel mogelijk babyproducten opschrijven (speen, luiers etc). Dit lijkt gemakkelijk maar u zult zien dat na een minuut of 2 iedereen toch flink moet nadenken. Degene met de meeste producten wint.
 

Baby Bingo

Benodigdheden: pennen, bingokaarten
Iedereen krijgt een pen en een bingo kaart. Elke gast vult op de kaart producten in waarvan zij denkt dat de aanstaande mama aan cadeautjes gaat krijgen tijdens de babyshower. Als iedereen de kaart heeft ingevuld dan geeft iedereen de kaart door aan de tweede persoon links van haar. Als de aanstaande moeder een cadeautje open maakt en het cadeautje staat op de bingo kaart die u in uw hand heeft dan streept u deze door. Roep heel hard "BABY" als u een volle kaart heeft. Er staat dan een kleinigheidje op u te wachten. Deze bingo kaarten kunt u vinden onderaan deze pagina.


Hoe gaat de baby eruit zien???

Benodigdheden: schaar, 3 baby tijdschriften per 3 personen, lijm, grote witte vellen.
Verdeel de groep in groepen van 3 personen. Geef iedere groep een schaar, papier en 3 baby tijdschriften. Men moet nu samen gaan bedenken hoe de toekomstige baby eruit zal gaan zien. Knip stukjes uit de tijdschriften (ogen, oren, neus etc) en plak deze op het lege papier. Laat de toekomstige mama kiezen wat het winnende team is.
 

Raad de babyfoto

Benodigdheden: baby foto van alle deelnemers.
Je kunt nu uit twee variaties kiezen:
1) de aanstaande mama moet raden wie er op welke foto staat.
Benodigdheden: baby foto van alle deelnemers, pennen en papier.
2) iedereen krijgt een vel papier en de foto`s circuleren, wie de meeste foto`s goed geraden heeft is de winnaar. Zet achterop de foto’s dan een nummer.
 

Geblinddoekt een luier om doen

Benodigdheden: pop, luiers, stopwatch en een blinddoek.
Iedereen moet om de beurt geblinddoekt een luier om zien te doen bij de pop. Diegene die het snelst is wint.
 

Wie ben ik????

Benodigdheden: papier, plakband, stift.
Aan het begin van het spel plakt u op ieders rug een woord. Het woord heeft natuurlijk te maken met baby’s. De persoon zelf kan dus niet zien welk woord er achter op haar rug staat, de anderen wel.
De bedoeling is dat iedereen haar woord, achter op de rug, moet raden. Het enige wat zij mag vragen, zijn vragen waarop men alleen met ja of nee kan antwoorden. Degene die de minste vragen nodig had om het woord te raden heeft gewonnen.
 

Luier ruiken

Benodigdheden: 5-10 luiers, pen en papier.
Druppel in elke luier een andere geur, bijvoorbeeld lavendel, bodylotion, aardbeien, vanille, chocolade enz. Nummer de luiers. De luiers gaan rond in de groep. Iedereen ruikt eraan en noteert welke geur zij geroken heeft. Als door de kleur van het product de geur te makkelijk te herkennen is kunt u ervoor kiezen de deelnemers te blinddoeken zodat de geur niet door de kleur verraden wordt.
 

Vraag en Antwoord

Benodigdheden: vel papier met vragen.
Maak vragen over het aanstaande mamaschap. Antwoorden hoeven hier niet bij te zitten. Tijdens de babyshower is iedereen in de gelegenheid om haar mening te geven om zo leuke discussies los te maken.
 

Babyproducten raden

Benodigdheden: blinddoek, babyartikelen.
Blinddoek de aanstaande mama en laat haar een aantal babyproducten voelen. Zij moet raden wat elk babyproduct is.
 

Flesjes raden

Benodigdheden: lege flesjes, sapjes of potjes babyvoeding zonder etiket.
Vul een aantal babyflesjes met verschillende (baby)dranken. Laat iedereen raden welke drank er in het flesje zit. Ook kan dit gedaan worden met babyvoeding.
 

Geboortedatum en of naam raden

Benodigdheden: fotolijst, post-its, mooie kleur pen, mooie foto van de zwangere.
Laat iedereen de geboortedag en of de naam van de baby raden. Degene die de geboortedatum het best weet te raden wint. Diegene die de naam ook nog raad krijgt een extra cadeautje. Het is leuk om de zwangere de lijst met de foto en de papiertjes met de datum en of naam mee te geven. Vergeet niet om er een foto van te maken zodat u zelf ook de datums weet.
 

Baby memory

Benodigdheden: 40 kaartjes met alleen baby onderwerpen.
Maak teams en laat om de beurt iemand 2 kaartjes omdraaien. Bij 2 dezelfde mag dat team de kaartjes bij zich houden.
 

Rompertjes versieren

Benodigdheden: rompertjes, textielstiften.
Het is leuk om rompertjes te laten versieren of te beschrijven met bijvoorbeeld een grappige tekst of een gelukswens. Dit is natuurlijk ook mogelijk met luiers.
 

Baby pictionary

Benodigdheden: grote witte vellen, stift, kaartjes met baby gerelateerde woorden, doos of een pot, kookwekker.
Een van de gasten pakt een kaartje uit de pot (doos) en probeert het woord op het kaartje te tekenen, de andere gasten moeten binnen 30 seconden raden wat er wordt getekend.
Zijn er veel gasten, verdeel dan de groep in een aantal teams. En maak dezelfde kaartjes voor elk team. Het team met de meeste goede antwoorden is dan het winnende team.

Sorteer op:
 
Bingospel roze


InStock
4.90

Bingospel blauw


InStock
4.90